Εκδήλωση για την προβολή των Ελλήνων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Νυρεμβέργης

Εκδήλωση για την προβολή των Ελλήνων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Νυρεμβέργης

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, για να βοηθήσει στην ανάδειξη και παρουσίαση όλων των Ελλήνων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων για τις Εκλογές του Δήμου Νυρεμβέργης, διοργάνωσε με επιτυχία ειδική πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:30 με 17:30 στην αίθουσα Aula του Nachbarschaftshaus Gostenhof, κατά την οποία το κοινό άκουσε τις θέσεις και τα προγράμματα των υποψηφίων, έθεσε τις δικές του ερωτήσεις και μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε, πιστεύουμε ότι δημιούργησε μία πιο καθαρή άποψη.

Στην εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Ελένη Κασφίκη (CSU), κ. Νικόλ Αλέσικ (CSU), κ. Θεοχάρης Σακελλαρίου (Freie Wähler), κ. Διονυσία Βλάχου (SPD) και ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκας (Die Linke).

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, κ. Γεώργιος Βαβρίτσας, στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισε και καλωσόρισε το κοινό, καθώς και όλους τους Έλληνες υποψήφιους, τονίζοντας ότι η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης είναι ανοιχτή για όλους.

Το συντονισμό και την παρουσίαση ανέλαβε ο Υπ. Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης κ. Διαμαντής Γκίκας, ο οποίος παρουσίασε τους Έλληνες υποψήφιους, τονίζοντας ότι η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης έχει ως σκοπό να συστρατεύσει τον Ελληνισμό της παροικίας, ώστε να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές και παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να ψηφίσουν όλους τους Έλληνες υποψήφιους. Επίσης ευχαρίστησε όλη την ομάδα εργασίας (κ. Γεώργιος Πανίδης, κ. Σάββας Λαζαρίδης, κ. Δημήτριος Βαρδακάς, κ. Έλενα Καρεφούλη, κ. Ιωάννης Κίτσιος, κ. Θεμελής Στεργιανούδης, κ. Ρούλα Καίσαρη, κ. Φώτιος Τζιόλης) που βοήθησαν στην διεκπεραίωση της εκδήλωσης.

Συνεχίστηκε ένας διάλογος με τους υποψήφιους, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στα εξής θέματα: Επαναλειτουργία του Επίτιμου Ελληνικού Προξενείου, ελληνόγλωσση εκπαίδευση, αναγνώριση πτυχίων, μελλοντική στέγαση των ελληνικών σχολείων, κοινωνική ενσωμάτωση, μετακόμιση από το NHG σε γειτονικό κτίριο, ακριβά ΜΜΜ, προσιτή και οικονομική στέγαση, λύσεις στο πρόβλημα παρκαρίσματος στο Δήμο, κοινωνικοί λειτουργοί, εκμάθηση γερμανικών, κτίριο για τον Ελληνισμό της Νυρεμβέργης και άλλα πολλά θέματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πέραν των άλλων και η δημοτική σύμβουλος κ. Αλίκη Αλέσικ, οι διευθύντριες των ελληνικών σχολείων κ. Αλεξάκη (2ο Δημοτικό), κ. Καραστεργίου (Γυμνάσιο) και κ. Παναγιώτου (Λύκειο) καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φύρτης κ. Αντώνης Κερλίδης.

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς της εκδήλωσης, ελληνικό Φαρμακείο Eichendorff Apotheke (κ. Θάνο Μητιούδη), Diadromes (κ. Κώστα Κόκκα) και Hellas Market (κ. Ναπολέον Ζαχαρή), για την υποστήριξή τους. Η συνδρομή των παραπάνω χορηγών βοήθησε καθοριστικά, ώστε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε την εκδήλωση στη Νυρεμβέργη.

Με την πραγματοποίηση και αυτής της εκδήλωσης θεωρούμε, ότι κάναμε ένα ακόμη θετικό βήμα στη διαρκή προσπάθειά μας για μια διαρκώς εξελισσόμενη, ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους Κοινότητα.

Βιντεάκια από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στη σελίδα του facebook της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης.

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες υποψήφιους!

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Διαμαντής Γκίκας

GrGemeinde

Kommentare sind geschlossen.