Εκδήλωση για την προβολή των Ελλήνων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Λάουφ

Εκδήλωση για την προβολή των Ελλήνων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Λάουφ

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, για να βοηθήσει στην ανάδειξη και παρουσίαση όλων των Ελλήνων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων για τις Εκλογές του Δήμου Λάουφ, διοργάνωσε με επιτυχία ειδική πολιτική εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 με 13:00 στην αίθουσα Sportklub Lauf 1904 e.V. Schützenstraße 48, 91207 Lauf κατά την οποία το κοινό είχε τη δυνατότητα να ακούσει τις θέσεις και τα προγράμματα των υποψηφίων, και μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε να διαμορφώσει μια καθαρή άποψη.

Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν στο κάλεσμα της ελληνικής κοινότητας ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Anastasios Pasalidis (SPD), οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Stilianos-Laiki Pasalidi (CSU), κ. Usti Christos Oustinof-Ersof (CSU), ο κ. Christos Kryoneritis (CSU) και ο κ. Dimitrios Kartalis (Freie Wähler). H κ. Maria Katsoumpas (Freie Wähler) δε μπόρεσε να έρθει λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης κ. Γεώργιος Βαβρίτσας στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισε και καλωσόρισε το κοινό καθώς και όλους τους Έλληνες υποψήφιους, τονίζοντας ότι η ελληνική κοινότητα είναι ανοιχτή για όλους και ότι η πρώτη δημόσια εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας ξεκινά από το Λάουφ. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. Λάκη Πασαλίδη για την ευγενή παραχώρηση της αίθουσας, ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη την κίνηση του νέου Δ.Σ. της ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης καλωσορίζοντας επίσης τους συμπατριώτες από το Λάουφ.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση ανέλαβε ο Υπ. Δημοσίων Σχέσεων της ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης κ. Διαμαντής Γκίκας, ο οποίος παρουσίασε τους Έλληνες υποψήφιους τονίζοντας ότι η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης έχει ως σκοπό να συστρατεύσει τον ελληνισμό της παροικίας να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές και παροτρύνει να ψηφίσουν όλους τους Έλληνες υποψήφιους. Την τεχνική επιμέλεια ανέλαβε ο Ταμίας της ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης Γεώργιος Πανίδης.

Συνεχίστηκε ένας διάλογος με τους υποψήφιους οι οποίοι επικεντρώθηκαν στα εξής θέματα: προσιτή και οικονομική στέγαση, αναβάθμιση και φτηνότερη σύνδεση λεωφορείων, οικογενειακό σχέδιο πόλεως, καλυτέρευση της καθαριότητας του Δήμου, ζώνες κυκλοφορίας 30 χιλιόμετρα την ώρα αποκλειστικά σε δρόμους υπάρχει ανάγκη, περισσότεροι δημόσιοι χώροι για νεολαία και για Συλλόγους, λύσεις στο πρόβλημα παρκαρίσματος στο Δήμο, ενίσχυση του Ποντιακού Συλλόγου Λάουφ, στήριξη της ελληνικής εκκλησίας στο Λάουφ, ενίσχυση των ελληνόγλωσσων εκπαιδευτικών μονάδων στο Λάουφ, δημιουργία ενός Συλλόγου για την προώθηση της αδερφοποίησης του Δήμου Λάουφ και Δράμας και άλλα πολλά θέματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο κ. Νίκος Σοπολίδης, ο οποίος διετέλεσε 18 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λάουφ, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για την αξιόλογη προσφορά στον Ελληνισμό του Λαόυφ.

Η ελληνική κοινότητα θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς εταιρείες Tipico (κ. Παντελή Μπιλιάλη), Cafe Steki (κ. Κώστα Παπαδόπουλο) και Zahnarztpraxis κ. Βασίλη Κυριακίδη, για την υποστήριξη τους και για ένα ακόμη βήμα, στην διαρκή προσπάθεια μας για μία ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους κοινότητα. Η συνδρομή των παραπάνω χορηγών βοήθησε καθοριστικά, ώστε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε την σημερινή εκδήλωση στο Λάουφ. Τέλος τις ευχαριστίες μας στο σύλλογο SK Lauf, που μας παραχώρησε δωρεάν το χώρο της εκδήλωσης. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε όλοι μαζί.

Η ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες υποψήφιους !

Διαμαντής Γκίκας

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

GrGemeinde

Kommentare sind geschlossen.