Μετάβαση Ελλήνων φοιτητών στην Ελλάδα

Μετάβαση Ελλήνων φοιτητών στην Ελλάδα

«Στηρίζουμε τα παιδιά μας»

«Συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στον Ελληνισμό της πόλης μας»

Αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης συνεχίζει το έργο της.

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο κάλεσμα των παιδιών της για βοήθεια και αποφάσισε να παρέχει τη δική της στήριξη στο αίτημά τους για επαναπατρισμό, προκειμένου να παραστούν εγκαίρως στα πανεπιστήμιά τους και να συμμετέχουν δια ζώσης στην πραγματοποίηση των εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων την 25η Μαΐου 2020.

Για το λόγο αυτό υποβάλλει αίτημα προς την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο.

«Αξιότιμε κύριε Πρέσβη,

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης σας ενημερώνει για την άμεση ανάγκη μέριμνας επαναπατρισμού στην Ελλάδα, έναντι των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων, τουλάχιστον 100 Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι προέρχονται από την ομογένεια της Βαυαρίας και φοιτούν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι παραπάνω είχαν επιστρέψει και διαμένουν στις οικογένειές τους, στη Νυρεμβέργη, στο Μόναχο και σε άλλες περιοχές τις Βαυαρίας αμέσως μετά την άρση λειτουργίας των σχολών τους μέχρι και σήμερα.

Λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης των περιορισμών μετακίνησης και της επικείμενης έναρξης των πανεπιστημίων για πραγματοποίηση των εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων την 25η Μαΐου, ο επαναπατρισμός τους θα πρέπει να γίνει άμεσα και συνολικά.

Τα κόστη αεροπορικής μετάβασης είναι εξαιρετικά υψηλά, μέσω των ελάχιστων πτήσεων που εκτελούνται. Μία δική σας μέριμνα για την παραγγελία ειδικής και έγκαιρης πτήσης από το Μόναχο, με λογικό ναύλο, θα αποτελούσε ανακούφιση στις δεκάδες αγωνιούσες οικογένειες των εν λόγω φοιτητών, ενώ θα εξυπηρετούσε ανεκτίμητα τους ιδίους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την επιπλέον δυσχέρεια των 14 ημερών καραντίνας πριν από τον εκ νέου εγκλιματισμό τους στα πανεπιστήμια και τα εργαστηριακά τους μαθήματα.

Παρακαλούμε για κάθε σας ενέργεια, ενώ στη διάθεσή σας παραμένει η ονομαστική λίστα των συγκεκριμένων φοιτητών.

Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα κρατίδια της Γερμανίας, με τον συνολικό αριθμό φοιτητών να υπερβαίνει τους 200. 

Παραμένουμε υπόχρεοι κάθε διευκρίνισης και συνεργασίας.»

Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, μοιραζόμαστε τους φόβους και τις ανησυχίες τους και τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο στον αγώνα τους.

Για την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Διαμαντής Γκίκας

GrGemeinde

Kommentare sind geschlossen.