Δεξίωση ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης 2019

Δεξίωση ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης 2019

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 η ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης διοργάνωσε στο Nachbarschaftshaus Gostenhof με μεγάλη επιτυχία δεξίωση για την έναρξη του νέου έτους 2019. Ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης κ. Διαμαντής Γκίκας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μαζί με την κα. Βασιλική Καντζούρα παρουσίασαν την όλη εκδήλωση. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Διονύσιος Κωνσταντάτος «Στην ομιλία του ευχαρίστησε τόσο τους ελληνικούς συλλόγους και φορείς για τη μεγάλη τους προσφορά στην παροικία και την άριστη συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα, όσο και τις Υπηρεσίες του Δήμου Νυρεμβέργης για την υποστήριξη και την ενίσχυση των προσπαθειών της Κοινότητας. Ευχαρίστησε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για την άριστη εργασία και προσφορά του στην κοινωνία μας. Επίσης κάλεσε όλο τον Ελληνισμό, να συμμετάσχει δυναμικά στις επικείμενες Ευρωεκλογές, έτσι ώστε να επικρατήσουν, δημοκρατικές δυνάμεις, για μια Ευρώπη της Ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών.

Εκπρόσωπος του Δήμου Νυρεμβέργης ήταν η κα. Diana Liberova, δημοτική σύμβουλος της SPD η οποία «ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα για το μεγάλο της έργο, προσφορά αλλά και βοήθεια που παρέχει τόσο στους Έλληνες που έχουν έρθει πρόσφατα από την Ελλάδα αλλά και γενικά σε όλους τους πολίτες της Νυρεμβέργης. Θεώρησε την Ελληνική Κοινότητα σύμμαχο και συνεργάτη και κάλεσε και αυτή με τη σειρά της όλους, από κοινού, να στηρίξουμε την προσπάθεια να γίνει η Νυρεμβέργη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Το Συμβούλιο Ενσωμάτωσης εκπροσώπευσε ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Κρικέλης και τόνισε την αναγκαιότητα συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων και την συνεργασία τους, έτσι ώστε: «όλοι μαζί, όλοι οι πολίτες της Νυρεμβέργης να πούμε με την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ακροδεξιά ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, τις φιλίας και τις Αλληλεγγύης»

Η διευθύντρια του Nachbarschaftshaus Gostenhof κα. Klara Langmar, δηλαδή το σπίτι όπου στεγάζεται η ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης χαιρέτησε δηλώνοντας ότι «με μεγάλη χαρά παραβρίσκεται σήμερα εδώ. Χαίρεται ιδιαίτερα που έχει την τιμή να φιλοξενεί σε αυτούς του χώρους την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης. Εξήρε την αφιλοκερδή εργασία του Διοικητικού Συμβουλίου, μιας και καθημερινά γίνεται μάρτυρας, των πολλών συμπατριωτών μας που αναζητούν βοήθεια στο γραφείο της Κοινότητας».

Ο Πρόεδρος του συμβουλίου του Nachbarschaftshaus Gostenhof κ. Rolf Engelmann δήλωσε ότι «ο Ελληνισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι και ενεργά δραστήριο στο χώρο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Κοινότητα».

Την κοπή της Βασιλόπιτας ευλόγησε και έκοψε ο π. Αλέξανδρος Τζατζάνης που διετέλεσε Ιερέας στην Ενορία Αγ. Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης για πάρα πολλά έτη.

Στην δεξίωση παρευρέθηκαν ο κ. Marcus König δημοτικός σύμβουλος (CSU), ο κ. Thorsten Brehm δημοτικός σύμβουλος (SPD) και πρόεδρος της SPD Νυρεμβέργης, η κα. Andrea Bielmeier δημοτικός σύμβουλος (Grünen) και νομαρχιακός σύμβουλος της τοπικής κυβέρνησης Μέσης Φραγκονίας, κ. Prof. Dr. Wolfram Scheurlen δημοτικός σύμβουλος (CSU), η κα. Andrea Loos δημοτικός σύμβουλος (CSU), η κα. Claudia Karambatsos δημοτικός σύμβουλος (SPD), ο κ. Kurabi Ahmet (CSU) και ο κ. Titus Schüller δημοτικός σύμβουλος (Linken) οι οποίοι όλοι χαιρέτησαν και ευχήθηκαν για το νέο έτος 2019!

Στην δεξίωση επίσης παρευρέθηκε και ο π. Τίτος από την Ενορία Φύρτης καθώς και ο π. Peter Bielmeier από την ενορία της Αγίας Τριάδας, όπου ο Ελληνισμός λειτουργεί μεγάλες θρησκευτικές εορτές.

Από το συμβούλιο ενσωμάτευσης επίσης παρευρέθηκε η Διευθύντρια κ. Gulay incesu – Asar, ο τέως διευθυντής κ. Popp Friedrich, ο κ. Σακελλαρίου Θεοχάρης μέλος του Δ.Σ και ο κ. Στέργιος Οικονόμου μέλος του επαυξημένους Δ.Σ.

Την ελληνική Κοινότητα Φύρτης εκπροσώπευσε η Ταμίας κα. Ελένη Γρίβα και ο Πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας Ερλανκεν κ. Δρ Θεόδωρος Ραδίζογλου ήταν ο τυχερός της χρονιάς 2019 που έτυχε το φλουρί της Βασιλόπιτας.

Τα ελληνικά σχολεία εκπροσώπευσαν ο. κ. Βεργόπουλος Βασίλειος διευθυντής του πρώτου ελληνικού δημοτικού σχολείου Νυρεμβέργης, η κα. Αλεξάκη Βάρβαρα διευθυντής του δευτέρου ελληνικού δημοτικού σχολείου Νυρεμβέργης, η κα. Καραστεργίου Ευαγγελία διευθυντής του Γυμνασίου σχολείου Νυρεμβέργης καθώς και ο κ. Ρήγος Γρηγόριος διευθυντής του ελληνικού Λυκείου Νυρεμβέργης

Επίσης παρευρέθηκαν και οι κα. Λαμπρινή Κολιοφώτη (Πρόεδρος Σύλλογος Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων «ΔΩΔΩΝΗ»), ο κ. Βασίλειος Φουρκιώτης (Πρόεδρος Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης και περιχώρων «ΜΕΤΕΩΡΑ»), ο κ. Γεώργιος Δαβουδάνης (Πρόεδρος Σύλλογος Θρακιωτών Νυρεμβέργης «ΟΡΦΕΑΣ»), ο κ. Λάζαρος Μοναστηρίδης (Πρόεδρος Σύλλογος Μακεδόνων Νυρεμβέργης και περιχώρων «Μέγας Αλέξανδρος»), η κα. Αμαλία Κρέστα (Ταμίας Ενιαίος Σύλλογος Πελοποννησίων και Στερεοελλαδιτών Νυρεμβέργης Φύρτης και περιχώρων), η κα. Μαρία Τσαντεκίδου (Αντιπρόεδρος Ποντιακός Σύλλογος Νυρεμβέργης), ο κ. Ευθύμιος Κερασοβίτης (Πρόεδρος Λαογραφικός Τρικαλινός Σύλλογος Νυρεμβέργης Φύρτης και φίλων), ο κ. Σωτήριος Ξώγνος (Πρόεδρος Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» αδερφοποίηση Νυρεμβέργη Καβάλα), κα. Λουκία Σκαρλάτου (Πρόεδρος Γυναικεία Ομάδα «ΕΣΤΙΑ»), η κα. Ελένη Κασφίκη (Πρόεδρος Σύλλογος panOpen Νυρεμβέργης), ο κ. Ελευθέριος Μπουργουτζίδης (Πρόεδρος Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Μ. Αλέξανδρος»), ο κ. Χαράλαμπος Αναστασιάδης (Πρόεδρος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «FC HELLAS»), η κα. Silvia Mielke (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιτισμός χωρίς σύνορα), η κα. Ulrike Gass (Πρόεδρος του Bürgerverein Gostenhof)

Τα παιδιά του Συλλόγου Τρικαλινών Νυρεμβέργης παρουσίασαν λεβέντικους παραδοσιακούς χορούς και κατέπληξαν το κοινό. Η ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης θέλει να ευχαριστήσει το ελληνικό εστιατόριο Bei Michael, την εταιρία Bolossis, το ελληνικό εστιατόριο Grill Imbiss, την ελληνική εφημερίδα Νυρεμβέργης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ καθώς και αρκετούς συμπατριώτες για την προσφορά φαγητών για το μπουφέ που ακολούθησε.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν το μουσικό συγκρότημα του Γιωργίου Ασλανίδη όπου οι καλεσμένοι Έλληνες και Γερμανοί χόρεψαν παραδοσιακούς και λαϊκούς ελληνικούς χορούς

Η Α΄ Γραμματέας

Χρυσούλα Ζαρίμη

GrGemeinde

Kommentare sind geschlossen.